Hoikan Kuntoutuskeskus

terveyspalvelut


Toimiala
Toimiala tuntematon
Toimialan tarkempi kuvaus
terveyspalvelut
Y-tunnus
0201472-1
Katuosoite
Hoikantie 15
Postinumero
38100
Postitoimipaikka
Karkku
Yleiskuvaus

Hoikan kuntoutuskeskus on Hengitysliitto Heli ry:n toimintayksikkö. Sen toimintaa ohjaavat Hengitysliitto Heli ry:n arvot ja toiminta-ajatus.

Hoikan kuntoutuskeskus kehittää ja toteuttaa korkeatasoisia ja asiantuntevia kuntoutus- ja tutkimuspalveluja luonnonläheisessä, kodikkaassa ja

rauhallisessa ympäristössä.

Arvot

Tärkeitä toimintaa ohjaavia periaatteita Hoikan kuntoutuskeskuksessa ovat

- suvaitsevaisuus, yhteisöllisyys ja yksilön erilaisuuden kunnioittaminen

- avoin vuorovaikutus ja kaikkien osallistuminen

- kestävä kehitys ja elämänlaajuinen oppiminen

Laatu Hoikan kuntoutuskeskuksessa

Hoikan kuntoutuskeskuksessa laadulla tarkoitetaan eri asiakasryhmien tarpeisiin perustuvan toiminnan kilpailukykyisenä toteuttamista. Hoikan kuntoutuskeskuksessa on sitouduttu jatkuvaan laadun parantamiseen Eurooppalaisen laatupalkintomallin (EFQM) mukaisesti. Asiakkailla tarkoitetaan palvelujen rahoittajia, lähettäjätahoja, kuntoutujia, opiskelijoita sekä muita yritys- ja henkilöasiakkaita. Palveluja kehitetään yhteistyössä toimijoiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Laadukas toiminta ilmenee siten, että

Asiakkaat

- odotuksineen, tavoitteineen ja tarpeineen otetaan huomioon palveluja suunniteltaessa ja toteutettaessa

- antavat palveluiden vaikuttavuudesta ja asiakastyytyväisyydestä palautetta, jota käytetään järjestelmällisesti palveluiden kehittämisessä

Henkilöstö

- toimii luovasti, ammattitaitoisesti, yhteisvastuullisesti, palvelualttiisti ja ympäristön huomioon ottaen

- tuottaa palveluja vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa

Johto

- on sitoutunut laadukkaan toiminnan kehittämiseen

- tukee ja kannustaa henkilöstöä työskentelemään tehokkaasti ja taloudellisesti sekä huolehtimaan omasta hyvinvoinnistaan ja osaamisen kehittymisestä

- vastaa resurssien tehokkaasta jakautumisesta ja käytöstä

Tuotteet

Järjestöpalvelut:

Länsi-Suomen alueen yhdistysväen keskuspaikka, jossa järjestetään monipuolista koulutusta ja erilaisia tapahtumia.

Hoikan alueen 27 hengitysyhdistystä sijaitsevat maakunnallisesti Etelä-Pohjanmaan, Pirkanmaan, Satakunnan ja Varsinais-Suomen alueella.

Hoikan kuntoutuspalvelut:

Hoikan kuntoutuskurssit tarjoavat uusia ja myönteisiä elämyksiä, joiden avulla itsetunto kohenee ja uudet mahdollisuudet avautuvat. Asiakas on kuntoutuja, aktiivinen toimija ja itsensä paras tuntija. Hänen mielipiteitään ja näkemyksiään kuunnellaan ja niitä kunnioitetaan. Hoikan kuntoutusjaksolla jokainen osaa ja pystyy omien kykyjensä mukaisiin suorituksiin. Halu oppia uutta kehittyy uskalluksen myötä.

Hoikassa kuntoutuu vuosittain noin 1500 ihmistä. Hoikan hengeksi tiivistyvä yhteistyö takaa parhaat elämykset ja tehokkaan kuntoutuksen. Kurssien suunnittelusta vastaa moniammatillinen työryhmä, johon kuuluvat lääkäri, terveydenhoitaja, fysioterapeutti, psykologi ja sosiaalityöntekijä. Hoikasta saatava tieto, ohjaus ja harjoittelu auttavat ja lisäävät kuntoutujan halua jatkaa opittuja harjoituksia myös kotona.

Hoikan resurssikeskuspalvelut:

Hengitysliitto Helin harvinaisten hengityssairauksien resurssikeskus toimii valtakunnallisesti. Sen päätoimintapiste on Hoikan kuntoutuskeskuksessa, mutta bronkopulmonaalinen dysplasia (BPD) –sairausryhmän resurssikeskustoiminta on keskitetty Anttolanhovin kuntoutus- ja tutkimuskeskukseen.

Resurssikeskus tuottaa koulutus-, kuntoutus- ja neuvontapalveluja sekä ensitietoa ja muuta aineistoa. Se järjestää ajankohtaistapahtumia ja seminaareja sekä vertais- ja tukitoimintaa harvinaista sairautta sairastaville, heidän perheilleen, asiantuntijoille ja palvelujärjestelmille. Se antaa asiantuntemustaan kuntoutuskeskusten järjestämille kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskursseille.

Avainsanat

kuntoutuskeskukset, kuntoutuskeskus, hoikka, hengitysliitto, hengitysongelmat, keuhkotaudit, hoikan kuntoutuskeskus,kurssikeskus,kurssikeskukset, kuntoutuspalvelut, terveyspalvelut,

Yrityksen yhteystiedot


Yhteyshenkilöt

Jaakko Lehtinen
Keuhkosairauksien erikoislääkäri
Puh: 040 351 4521
Email: jaakko.lehtinen@hoikka.fi

Karttatiedot