Jalas / Urho Viljanmaa Oy

Jalkineiden valmistus


Toimiala
Toimiala tuntematon
Toimialan tarkempi kuvaus
Jalkineiden valmistus
Y-tunnus
0178248-9
Katuosoite
Jokipiintie 127
Postinumero
61280
Postitoimipaikka
JOKIPII
Yleiskuvaus

90-vuotias perheyritys

Jalas -kenkää valmistava Urho Viljanmaa Oy on harvinainen yritys Suomessa. Vuonna 1916 toimintansa aloittanut Viljanmaan suvun perheyritys on toiminut jo 90 vuotta Etelä-Pohjanmaalla Jalasjärven kunnassa Jokipiin kylässä. Jalas tuotemerkki tunnetaan turvakenkien lisäksi hiihto-, suunnistus- ja mäkihyppykengistä. Vaikka Jalas on edelleen tunnetumpi urheilujalkineistaan, lähes 90 %:a yrityksen noin 30 miljoonan euron liikevaihdosta tulee turva- ja työjalkineista. Yritys on selvinnyt niin 1990-luvun lamasta kuin sota-aikojen vastoinkäymisistä ja pystynyt vuosi vuodesta kasvattamaan liikevaihtoaan. Tuotannosta yli puolet menee vientiin, tärkeimmät vientialueet ovat Pohjoismaat ja Keski-Eurooppa.

Menestyksen takana on varmasti aimo annos pohjalaista päättäväisyyttä. Tämänhetkiset yrityksen johtohenkilöt kuitenkin näkevät, että tulos on syntynyt ennen kaikkea jatkuvan tuotekehityksen, erikoistumisen, asiakaslähtöisyyden, palvelun sekä taloudellisten ja teknisten riskien oton myötä. Maailma muuttuu, ja Jalas on pystynyt muuttumaan sen mukana.

Tällä hetkellä päätöksiä on tekemässä jo neljäs sukupolvi, toimitusjohtajana on Klaus Viljanmaa.

1960-luvulla Urho Viljanmaa Oy valmisti lapikkaita, pieksuja, sandaaleja, talvi-, puoli- ja hiihtokenkiä. Tuotanto todettiin liian laajaksi ja toimintaa ruvettiin järkeistämään. Päätuotteiksi valittiin 1970-luvun alussa urheilujalkineet, koska niihin talosta löytyi erikoisosaamista.

Urho Viljanmaa Oy:n Jokipiin tehtaalla on töissä yhteensä 190 työntekijää. Viime vuosikymmenen aikana pääpaino on siirtynyt yhä enenevässä määrin turva- ja työjalkineiden valmistukseen. Perheyritys on panostanut 1980- ja 1990-luvuilla tuotannon automatisointiin. Myös laatu-, ympäristö- ja työturvallisuusjärjestelmien sertifiointia on pidetty tärkeänä. Esimerkiksi yrityksessä on alallaan ensimmäisenä Euroopassa sertifioitu ISO 9001 laatujärjestelmä. Tuotannon kehittämisen jälkeen strategisena valintana on ollut keskittyä tuotteiden ominaisuuksiin.

Vuonna 2006 Jalas on panostanut palvelualan työkenkämalliston laajentamiseen. Lisäksi käyttöön on otettu uusi FootStop Service -jalkaskanneri, jonka avulla voidaan selvittää millaiset jalkineet ko. käyttäjälle sopivat ja auttaisivatko mahdollisesti ortopediset pohjalliset jalkojen ja selän jaksamisessa.

Tuotteet

Turvajalkineet, urheilujalkineet, työjalkineet

Avainsanat

kenkäteollisuus, monot, kengät, työkengät, turvakengät, urheilukengät, hiihtokengät, mäkihyppykengät, mäkihyppymonot, metalliteollisuus, kemianteollisuus, rakennusteollisuus, rakentaminen, drylock, kärkisuoja, teräsvälipohja, off road, polar, winpro, boots, acifort, purofort, polyuretaanisaappaat, simo, lyhytvartinen, fire pro, palosuojattu, palosuojatut, kumisaapas, spiktramp, winter, polarman, kumisaappaat, kenkiä

Yrityksen yhteystiedot


Yhteyshenkilöt

Klaus Viljanmaa
Toimitusjohtaja

Karttatiedot