KUUNVALON TALLI

Muualla luokittelemattomat henkilökohtaiset palvelut - Suomenhevoskasvatus


Toimiala
Muualla luokittelemattomat henkilökohtaiset palvelut
Toimialan tarkempi kuvaus
Suomenhevoskasvatus
Y-tunnus
1572307-6
Katuosoite
Ouluntie 133
Postinumero
88300
Postitoimipaikka
PALTAMO
Yleiskuvaus

Kuunvalon Talli on perustettu 1.1.2000, yrittäjänä toimii Pauliina Haataja. Hevosia Palolehdon tilalla on ollut vuodesta 1994, jolloin nykyinen isäntäpari, me, Antti ja Pauliina Haataja ostimme tilan ja muutimme sinne asumaan. Yritystoiminnan alkaessa aloitin myös hevoskasvatuksen lämminverisillä ravureilla, joista olen tuotantosuunnan selkiintyessä siirtynyt suomenhevosiin. Kuunvalon Tallin kasvatit saavat nimensä loppuun Kuu -liitteen. Vuonna 2008 syntyvät varsat ovat 'H-kuita' eli nimi alkaa H-kirjaimella.

Tureikon Tila on ollut alkujaan Kemppaalan torppa, jonka amerikasta palannut Tervonen on ostanut perheelleen. Aikojen kuluessa Tureikko on jaettu kahden veljeksen kesken, näin muodostuivat naapuritilat Karikko ja Tureikko. Tureikkoon on ostettu lisämaita karjan tarpeisiin ja tila on myyty 1980 luvulla kahteen kertaan. Tureikossa on harjoitettu karjataloutta ja loppuaikana nurmen ja viljan viljelyä 1990 luvun lopulle, jolloin silloinen omistaja vuokrasi pellot pois ja jätti päärakennuksen kylmilleen. Nykyinen Tureikon isäntä, Antti Haataja osti tilan kesällä 2005 ja aloittin nurmen viljelyn sekä hevoskasvatuksen omissa nimissään. Antin ensimmäinen kasvatti, Aamun Paiste syntyi 6.6.2006. Jatkossa Tureikossa syntyneet nimetään Tureikon -etuliitteellä, joten vuoden 2008 varsat ovat Tureikon C-kirjaimella alkavaa ikäluokkaa.

Peltoa tiloilla on yhteensä n. 65ha, laitumina 10ha ja loput nurmella. Nurmi korjataan esikuivatuksi säilörehuksi Antti-isännän kalustolla; työkoneiden eteen valjastetaan Massey Ferguson 6475 (vm.-07) - heinä kaadetaan hinattavalla Junkkari 320:lla (vm.-99) ja paalataan Agrononic Kombi 1302R (vm.-05) paalainkäärin yhdistelmällä. Säilöntäaineena käytetään biologista säilöntäainetta. Kosteus pyritään saamaan n. 50% tienoille, näin paalit eivät jäädy.

Korsirehun suhteen tila on omavarainen, tällä hetkellä heinää jää vähän myytäväksikin. Väkirehuna hevoset syövät Racing Progressia, kivennäisenä ViherHerttaa ja valkuaisrehuna Racing Proteinia. Lisävitamiineja tms annetaan tarpeen mukaan lähinnä kevättalvella.

Sekä Kuunvalon Tallin että Tureikon Tilan hevoset asuvat Tureikossa. Nykyisin tallilla on hevosia n.40, vaihdellen hieman eri vuodenaikoina. Pääosa hevosista on eri-ikäisiä suomenhevosia, joukossa on muutamia new forestin ja shetlanninponeja.

Voit katsoa lisätietoja internetsivuiltamme www.kuunvalontalli.fi tai soittaa ja kysyä lisää palveluistamme!

Tuotteet

* Ratsastus, ohjattuna kentällä sekä maastossa

* Ratsastusleirit, koulujen loma-aikoina

* Hevosten myynti, lähinnä omia kasvatteja, emme välitä tai 'jobbaa'

* Hevosten täysihoito, karsina ja pihattopaikkoja

* Kasvatus, suomenhevonen ja suomepienhevonen, myös new foresteja vähäisessä määrin

* Ajelut ja talutusratsastukset, erilaisissa tilaisuuksissa tilauksesta

* Hevosvarustemyynti, tallilla pieni tallikauppa

Avainsanat

ratsastustunnit, ratsastustunteja, ratsastusta, ratsastus, leirit, leirejä, leirit, maastoretkiä, maastoretket, hääkuljetukset, hääkuljetuksia, hääkuljetukset, suomenhevonen, suomenhevosia, hevosia, hevoset, hevoskasvatus, kasvatusta, suomenhevosten kasvatusta, suomenhevosten kasvatus, kuunvalo, talli, talleja, tallit

Yrityksen yhteystiedot


Yhteyshenkilöt

Pauliina Haataja
Yrittäjä
Puh: 040 593 7675
Email: pauliina.haataja@kuunvalontalli.fi

Karttatiedot